lunes, noviembre 24, 2008

UPyD desautoriza la carta a Swiss Air.

Al parecer hay una desautorización expresa de UPyD a la carta del tal Opazo al que me refería el otro día. La desautorización, tal como está realizada, se me antoja tibia, pero algo es algo. Copio la noticia de ElDebat :

El partit de Rosa Díez desautoriza el militant que va titllar el català com a "dialecte"

La direcció del partit de Rosa Díez, Unión Progreso y Democrácia, (UPy D) ha desautoritzat un militant seu que va qualificar el català com a dialecte.

La direcció estatal d'UPyD ha desautoritzar el seu militant , afirmant que “carta no és un comunicat del partit. És un text d'un afiliat nostre que viu a Suïssa i està poc informat sobre determinades qüestions. El nostre punt de vista sobre la llibertat d'elecció de llengua és en la nostra proposta de projecte de llei", argumentava Carlos Martínez Gorriarán, membre del consell de direcció de la formació.

Després de conèixer la reacció de la direcció del partit, José Manuel Opazo, l'autor de la carta, ha explicat que “les declaracions de Carlos Martínez Gorriarán són correctes, els seus arguments són correctes i jo no tinc cap altre comentari a fer”. Preguntat sobre si es referma en la idea que el català és un dialecte, també ha respost que “la direcció té raó”.

L'incident es va originar en la carta enviada a la companyia per José Manuel Opazo, membre d’UpyD a Barcelona, en què es queixava de l'ús del català en el vol de Swiss Air, entre Zurich i Barcelona, on es feia la salutació de cortesia en català. La nota afirmava “amb decisions d’aquest tipus descarten vostès 40 milions d’espanyols per afavorir (si afavorir es pot dir a això) tres milions de catalans, els quals com a màxim 700.000 dominen la llengua catalana”. S’obvia que a Catalunya viuen set milions de persones i el català té 8 milions de parlants potencials, cinc dels quals el tenen com a primer llengua.

La missiva, ara desautoritzada, arribava a comparar els “comportaments” que es donen avui dia a Catalunya amb els de l’Alemanya nazi i emplaçava els responsables de Swiss a no mirar “cap a un altra banda”, com va succeir aleshores.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Bueno, en UPYD no me extraña que los militantes no se enteren de nada: no hay un partido mas antidemocrático y de culto al lider que ese.

Es evidente que Rosa Diez tiene ideas buenas ( y menos buenas, como todos)pero el funcionamiento de ese partido deja mucho que desear: no hay mas que ver su pagina wweb, parece un desfile de modelos de la lider, en cada foto un vestido y un peinado diferente.

¿ Y la democracia interna? No me extraña que haya militantes que digan tonterías como las de ese señor.

Anónimo dijo...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!